W obecnych czasach dokładna dezynfekcja wszelkich powierzchni, z którymi mają kontakt ludzie oraz produkty spożywcze, a także urządzeń i instalacji w przemyśle spożywczym okazuje się kluczowym elementem w zachowaniu higieny i bezpieczeństwa każdego z nas. Dlatego dobór niezawodnych środków bakteriobójczych jest bardzo ważny, ponieważ to od nich zależy, czy dezynfekowane powłoki zostaną pozbawione całkowicie chorobotwórczych patogenów zagrażających ludzkiemu zdrowiu i życiu.
Niezwykle istotną kwestią jest również fakt, że unowocześnianie procesów technologii produkcyjnej preparatów bakteriobójczych oraz precyzyjny dobór formulacji chemicznych, zwiększa ich niezawodność i bezpieczeństwo podczas dezynfekcji powierzchni.
Produkty marki ROKO Professional zawierają w swoim składzie różne skuteczne substancje powierzchniowo-czynne, np.:
ROKO Professional Anti-Virus+ zawiera związek powierzchniowo-czynny oparty na alkoholu etylowym
ROKO Professioanl Chlorine oparty jest na skutecznym, ale też tańszym od alkoholu podchlorynie sodu.
ROKO Professioanl Quat oparty jest z kolei na skutecznych w walce z wszelkimi bakteriami solach IV-rzędowych.
Wybierając produkty do dezynfekcji, zawsze warto skonsultować wybór ze specjalistą, który odpowiednio doradzi i pomoże dobrać idealne rozwiązanie w każdym indywidualnym przypadku.
Zapraszamy do kontaktu z naszym działem handlowym – nasi specjaliści są zawsze do Państwa dyspozycji.